Ingin Berkongsi Cerita?

Sejak saya telah menimang anak, saya mengalami inkontinen jenis stres ketika saya mengangkat mereka, bersin, batuk dan sebagainya.

Ketahui lagi

just an icon

Masalah lemah kawalan kencing tidak seharusnya menghalang daripada anda menjalani kehidupan yang aktif.

Baca kisah daripada mereka yang lain dan pelajarilah daripada
pengalaman mereka.Kami juga berharap anda dapat meluangkan sedikit masa untuk berkongsi kisah anda dengan wanita yang lain, dan anda mungkin dapat membantu mereka di luar sana.

Kisah Masalah Lemah Kawalan Kencing Anda

Anda perlu ingat bahawa walaupun lemah kawalan kencing merupakan suatu keadaan yang memalukan dalam hidup seseorang wanita, anda bukanlah keseorangan.

Bacalah cerita pengalaman wanita-wanita yang menghadapi masalah lemah kawalan kencing ini. Kisah-kisah mereka mungkin dapat memberikan anda inspirasi dan idea untuk mengurus masalah kawalan kencing anda.

Kongsi kisah anda, pendapat atau tip-tip dengan mereke yang lain dan kekalkan diri anda sebagai seorang yang positif!

Ingin berkongsi cerita?

Kisah daripada Wanita Muda

Tip-tip untuk mereka yang mengalami infeksi pundi kencing dan UTI

Saya berumur 28 tahun dan mengalami jangkitan pundi kencing. Walaupun sekarang saya sudah pulih, saya tahu yang minum minuman keras terlalu kerap boleh…

Lebih

Sukan dan inkontinens jenis stres

Saya merupakan seorang atlet dan kerap ke tandas sebelum memulakan acara atau latihan larian. Kebiasaannya, saya tidak mempunyai sebarang masalah, dan mampu berlari sejauh 10km tanpa apa-apa masalah.

Lebih

Masalah pundi kencing ketika berumur 22 tahun

Saya merupakan wanita yang aktif dan saya tidak faham mengapa saya mengalami masalah kawalan kencing pada umur saya sekarang.

Lebih

Mengandung

Buang air kecil ketika mengandung

Kekerapan membuang air kencing sewajarnya merupakan sesuatu yang ingin saya ketahui daripada mereka di luar sana. Saya membuang air kencing sebanyak tiga kali ketika bersenam di gim sebelum mendapat tahu saya mengandung!

Lebih

Ibu Buat Pertama Kalinya

Mengandung buat pertama kalinya adalah satu pengalaman yang menakjubkan di samping risau dengan apa yang bakal berlaku kelak. Pengalaman pertama dalam mengalami masalah lemah kawalan kencing adalah sesuatu yang memeranjatkan saya.

Lebih

Spoilt Makan Malam Romantik

Sehari sebelum saya melahirkan anak perempuan saya, saya dan suami keluar untuk makan malam yang romantik di sebuah restoran Itali berdekatan. Setelah selesai menjamu dan sementara menunggu bil, saya terasa untuk pergi ke tandas.

Lebih

Ibu-ibu

Berpacaran kembali

Sejak saya mempunyai anak, saya mengalami inkontinen jenis stres apabila saya mengangkat mereka, bersin, batuk dan sebagainya. Kadangkala apabila saya dalam keadaan gemuruh, ianya menjadi semakin teruk.

Lebih

Galakan kepada ibu-ibu untuk menggunakan produk Poise®

Saya mendapat anak sulung saya ketika berumur 27 tahun dan tidak lama kemudian saya menimang anak saya yang kedua. Tetapi kali ini semuanya tidak normal seperti sebelumnya. Apabila saya bersin,…

Lebih

Malu dengan diri sendiri

Saya berumur 29 tahun dan seorang anak saya akan mencapai umur 2 tahun tidak lama lagi. Sejak saya melahirkannya, saya tidak boleh mengawal pundi saya ketika bersin,…

Lebih

Perubahan Semulajadi

Idea bagi wanita menopaus yang mengalami masalah lemah kawalan kencing

Masalah pundi kencing saya bermula apabila saya mencecah umur 50 tahun dan mendapat menopaus, iaitu pada tahun yang sama. Pada mulanya, saya ragu-ragu mengenai masalah terkucil saya tetapi masalah kawalan ini semakin manjadi-jadi apabila menopaus saya bertambah teruk.

Lebih

Mengubah tabiat pemakanan membantu

Saya baru sahaja mengalami menopaus dan bersama dengan ‘hot flushes’ dan peluh sejuk, saya juga mengalami inkontinens jenis desakan. Saya terjaga 2-3 kali pada waktu malam. Ianya sungguh menyusahkan!

Lebih

Bebas untuk ke luar

Saya berasa bersyukur kerana adanya pad yang boleh dipercayai bagi menangani masalah lemah kawalan ini.

Lebih