Tahukah anda…

Bahawa pengurangan pengambilan cecair menyebabkan Masalah Lemah Kawalan Kencing menjadi lebih teruk.

Baca mitos-mitos dan ketahui lebih lanjut berkenaan masalah kawalan.

Ketahui lagi

just an icon

Lemah kawalan kencing (inkontinen) melibatkan 1 dalam 4
wanita di Singapore; menjadikan masalah ini sebagai
satu keadaan biasa di negara ini.1

Mengenai Masalah Lemah Kawalan Kencing

Walaupun masalah lemah kawalan kencing merupakan masalah yang biasa, adalah penting untuk anda memahami bahawa terdapat beberapa jenis masalah kawalan kencing. Mengenalpasti jenis masalah kawalan yang dialami membantu anda dalam bagaimana cara terbaik untuk mengurus dan mengawal situasi anda.

Ianya juga adalah penting untuk wanita memahami mitos-mitos dan fakta-fakta mengenai masalah kawalan ini. Anda mungkin kadangkala berfikir bahawa anda mengawal masalah yang dialami tetapi mungkin sebenarnya, anda menjadikan masalah tersebut lebih teruk.

Bukan sahaja wanita yang terlibat dalam hal ini, lelaki dan kanak-kanak tidak kira tua mahupun muda boleh mengalami pelbagai masalah pundi kencing. Pastikan anda menerokai pautan kami untuk ke bahagian lain dan dapatkan pelbagai informasi yang dapat membantu orang yang tersayang menjalani kehidupan yang sempurna.

1CGHUrology dan CTERU, Feb 2006

Jenis-jenis Masalah Lemah Kawalan Kencing

Ketahui lebih lanjut mengenai jenis masalah lemah kawalan kencing yang biasa dialami bagi membolehkan anda mengurus masalah ini secara efektif dan mengambil langkah yang sesuai untuk mengawalnya kembali.


Jenis-jenis Masalah Lemah Kawalan Kencing

Mitos

Ketahui beberapa mitos inkontinens yang umum dan pastikan anda mengetahui fakta-fakta berkenaan jenis masalah Lemah Kawalan Kencing anda.


Mitos umum

Kanak-kanak

Bagi kanak-kanak, mengawal pembuangan air kecil merupakan satu langkah penting. Bagaimanapun, sekiranya mereka mengambil masa terlalu lama dari yang sepatutnya, dapatkan bantuan mengenai barangan atau informasi yang mungkin boleh membantu.

Masalah kawalan kencing kanak-kanak