Ingin Bertanya Soalan?

Bilakah anda perlu risau tentang masalah lemah kawalan kencing ini?

Adakah anda rasa masalah ini berpunca daripada keturunan?

Malu mengenai masalah kawalan ini?

Jangan risau. Ketahui perkara yang sebenarnya dengan bertanya kepada pakar kami.

Tanya pakar

just an icon

Inkontinens adalah masalah biasa dalam kalangan wanita, tetapi kurang daripada 40% orang wanita tidak pergi mendapatkan nasihat doktor.

Ramai wanita mengambil keputusan untuk mengubah gaya hidup
mereka daripada mendapatkan rawatan pundi kencing yang sewajarnya
dan nasihat dalam menangani masalah ini.

Mengurus Masalah Lemah Kawalan Kencing

Poise® menyediakan informasi dan nasihat dalam mengurus masalah kawalan, cara-cara mengurusnya as well as supporting resources di Singapore. Poise® juga memberikan maklumat berkenaan senaman otot lantai pelvik, kandungan diari pundi kencing yang boleh dimuat turun, dan lain-lain latihan serta cara menguruskan masalah lemah kawalan kencing ini.

Doktor dan pakar kesihatan adalah orang yang sepatutnya anda berbicara tentang masalah ini secara terbuka. Mereka dapat membantu anda mengenalpasti punca dan jenis inkontinens, begitu juga dengan memberitahu anda langkah-langkah yang perlu anda ambil untuk mengurus dan membaik pulih keadaan anda.

Anda sudah pasti inginkan masalah ini berganjak dari hidup anda bagi membolehkan anda melakukan aktiviti-aktivit yang anda gemari.

Rawatan untuk Pundi Kencing

Ketahui cara-cara bagi mengurus dan merawat masalah kawalan ini, termasuklah melalui biofeedback, pengambilan ubat-ubatan, pembedahan, senaman dan latihan pundi kencing. Membuat diari pundi kencing membolehkan anda mengetahui langkah yang terbaik untuk mengendali situasi yang anda alami dan rawatan yang paling berkesan.

Pilihan Rawatan

Senaman Otot Lantai Pelvik

Senaman otot lantai pelvik adalah sangat penting kepada wanita di semua peringkat umur dan senaman ini mampu menguatkan otot lantai pelvik anda yang mengawal pundi kencing dan uretra anda. Ketahui bantuan interaktif Poise® di sini.

Informasi senaman

Latihan untuk Pundi Kencing

Buat diari pundi kencing, tetapkan sasaran anda dan sebagai langkah efektif, latihlah pundi anda dengan mengurangkan kekerapan untuk ke tandas.

Latihan untuk pundi kencing

Soalan-soalan Lazim tentang Masalah Lemah Kawalan Kencing

Dapatkan maklumat lebih lanjut dan ketahui perkara yang sebenarnya berkenaan masalah pundi kencing dan pengurusan untuk mengurus masalah kawalan ini.

Soalan-soalan lazim

Informasi dan support

Di seluruh Singapore, terdapat banyak organisasi dan saluran-saluran bantuan yang menyediakan pelbagai informasi dan nasihat, rawatan-rawatan pilihan dan teknik pengurusan efektif bagi mereka yang mengalami masalah inkontinens.

Inkontinens resources